maanantai 27. helmikuuta 2012

Karsintanollat kasassa, jesh!

Vielä viime kuussa mietin, notta mitenköhän ne meidän nollat alkaa tulemaan. Olin jo valmis luovuttamaan ja siirtymään ohjattuihin treeneihin, mutta sitten jotain tapahtui ja vaaka on alkanut heilahtamaan niitten vitosten ja hyllyjen sijasta nollien puolelle! (Älkää huoliko, ei millään isolla prosentilla kuitenkaan.)

Mitäkö sitten on tapahtunut että vaaka on heilahtanut? Itse tykkään ajatella että tilastot hoitaa hommansa ja että kun kolikkoa heittää tarpeeksi monta kertaa niin molempia tuloksia tulee about saman verran. Toisaalta tuurilla seilaavat valtamerialukset ja metsä vastaa kun sinne heittää sheltin... Mistäpä minä tiedän mitä nyt on tapahtunut. Kaipa me ollaan kisattu ja treenattu sopivasti, sekä pipoa on löysätty kaikinpuolin.

Lauantaina käväistiin siis kisailemassa kolmen kisan verran Hyvinkään hallissa. Tuloksia tuli ne perinteiset kolikon kääntöpuolet, eli yksi virhe joka radalla.

Ensimmäisellä radalla mentiin hieman pitkillä kaarteilla. Ehkä jäniksessä oli liikaa sähköä ja kepit jäi kesken yhden välin verran. Myös ohjaajan kaksi mukaan tullutta vasenta jalkaa ei auttanut ja ehtimisen kanssa oli vähän epäselvyyksiä. Kaiken kaikkiaan aamu-uninen rata jossa ei ollut mitään tolkkua. Siis rata oli kiva mutta suoritus ei.

Toisella radalla oli jo menemistä ja puoleenväliin päästiin ihan kivasti. Siinä sitten odotellessani Bliitä putkesta, päätin valssata ihan väärin enkä saanut Bliitä vedettyä hypyn toiselle puolella. Kyllä harmitti, oli parasta menoa sille päivälle. Jäi kuitenkin hyvä fiilis!

Kolmannella radalla en sitten millään mukamas ehtinyt loppuosan "serpentiiniin", ja mitenkö minä sitten yritän pelastaa tilanteen? Jollain säälittävällä ranneliikkeellä :D Samalla vauhdilla maaliin eikä kerrota Bliille että emmä osannukaan!
Teemana oli myös jonkin verran liukkaus tai valuminen. Tiedä sitten onko oikeasti tuo pohja liian liukas, hyvin Blitz näyttää siellä pääsääntöisesti menevän. Alla video, siitä saa kukin päätellä onko luikasta.

Kenraaliharjoitusten jälkeen sunnuntaiksi siirryttiin HSKH:n aurinkoisiin kisoihin Ojangon hallille.
Sieltä tuliaisiksi olikin sitten kahdelta ekalta startilta nollavoitto ja kolmannelta radalta yksi kielto nopealla ajalla.

Ekalla radalla meinattiin startti jo rykästä reisille. Sitten valutettiin kaarroksia, mitkä videolta näytti ihan kivoilta, mutta en yhtään osaa sanoa mitä kello olisi niistä mieltä. Keppien jälkeen meinasin antaa valahtaa väärälle hypylle, ja siitä pari hyppyä eteenpäin niin valahti ulos kamerasta! Kyllä se takas tuli ja nollalla maaliin. Hätäinen mutta hyvä fiilis jäi!

Tokalla radalla koitin aloitukseen tehdä vähän omanlaista kuviota. Meillehän toi pakkovalssi ei taivu kovin helposti ajoitus-logistisista syistä. Joten takaakiertoa peliin ja meinasihan siinäkin käydä vetelästi. Hyvin siitä kuitenkin Blii väisteli minun jalkoja ja päästiin eteenpäin. Ekalla radalla jollain rimalla rapsahti, joten pelkäsin että rimaa saattaa kaatua väsymisen takia. Otin sitten A:n jälkeen taas suurimmasta osasta kilpakumppaneita poiketen vähän ehkä pidemmän kaavan mukaan, mutta mielestäni liikeradoilta rima-ystävällisemmän. (tästä muuten tein videon loppuun vertailun Italian sankarin medi shelttiä vastaan) Taas valui, mutta otetaan sitten treeneissä vähän tiukemmin. Ainiin, mustan suoran putken jälkeen meinasi valahtaa pöksyihin! Hitusen mä karjuin siellä että täällä täällä. Ei olla siis opeteltu putkijarrutusta ja Seppo oli keksinyt inhottavan kielto-ansapaikan :D Nollalla maaliin ja fiilis vain parani!

Kolmannelle radalle vaihtui tuomari ja rata oli suoraviivaisempi. Leenan radalla kuitenkin sai pinkoa kovaa ja puomillahan jäin sitten Blitziä niin paljon alakynteen, että eipä mennytkään edessä hieman oikealla olevalle muurille vaan kaarsi minua kohden kiellon arvoisesti. Noh, täysillä maaliin ja kiellosta huolimatta nopeaa aikaa tarjottiin, ja video"tuomaroinnin" jälkeen puomilta myös vitosta olisi hyvä ollut tarjota. Tuttu ja turvallinen yksi virhe radalla. Ihan hyvä lopetus, sillä kolmannella nollalla olisin varmaan vähentänyt jatkossa treenaamistakin kisojen kanssa ;-)Niin se unohtui mainita että karsintanollatkin on nyt kasassa. Nyt sitten rennonletkeästi kisoja vähentämään, niitä kuitenkaan unohtamatta. Treeniä kuitenkin riittää...

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Anteeksi, anonyymin on pakko kommentoida Hyvinkäätä:

-koira meni juuri kuten ohjasit:

-kepeiltä vedit kesken pois (käsi meni alas liian aikaisin, miksi yleensä vedät kädellä kepeiltä pois?)
-väärin päin hypyssä rintamasuunta oli hyppyä päin (zori, sanoilla ja huudoilla ei ole mitään merkitystä nopeissa tilanteissa!)
-hypyn ohituksessa huiskaisit koiran ohittamaan hypyn; vastakkaisella kädellä ja rytmityksellä olisit saanut koiran hyppäämään

Toistan siis vaikka varmaan tiedätkin; koira teki kuten pyysit!

On tää ihana laji ;-)

Petri ja Blitz kirjoitti...

Kiitos anonyymi, kaikki vinkit ja kritiikki on aina tervetullutta!

Kepeiltä jouduin vetämään, koska keppien jälkeen piti koiran saada kahden esteen välistä putkeen ja pelkäsin kovasti että pienelläkin kaarrotuksella linjaus olisi mennyt edessä olevalle hypylle. Ajattelin tekeväni siinä puolivalssia, mutta eipä se kauheasti siltä näyttänyt :D

Tokalla radalla valssin ajoitus ja suuntaus oli ihan kauhea. Kolmannen radan hypyllä tuli niin kova kiire että kaikki ohjauskuviot unohtui :D Kolmannella radalla ideani oli tehdä liikkeellä pieni vekkaus, mutta se jäätyi pelkkään käden heilautukseen!

Tää on ihana laji! Ja olen hirmuisen kiitollinen että suurin osa radoistani on nauhalla ja pääsen uudelleen elämään virheeni. Jospa sitä joskus jäisi jotain päähäni :D

Tällä kertaa se taitaa olla ajoitus ja sen puute!

Satu ja Tipi kirjoitti...

Huisan hienoa menoa siskotytöllä:) Paljon onnea upeista radoista ja tuloksista!!! Kyl ootte taitavia!!:)

Karoliina kirjoitti...

Te ootte kyllä ihan tulessa! Onnea :-)