tiistai 13. maaliskuuta 2012

TopTeam 3, Lempäälä

Tulipahan taas lihakset kipeiksi. Jaa että miksi? Treenistä tietenkin!
Pitäisi melkein katsoa videolta montako spurttia tuli vedettyä viikonlopun aikana. Kolme ratatreeniä meillä kuitenkin oli tälläkin leirillä, jonka lisäksi fysiikkatreenit, psyykkiset luennot ja leirin aloituksessa vieraileva luento. Olipas mainio leiri!

Perjantaina aloitimme luennolla. Luennoitsijana toimi Tommi Evilä. Joo se söpö pituushyppääjä. Aiheena taisi olla jotain kisapsyykkaukseen ja henkiseen valmistautumiseen liittyvää. Oli positiivinen ylläri! Kovasti painotus tällä leirillä oli mielikuva-harjoittelussa. Suosittelen tekemään. Ihan vaikka siksi että Tommi sanoi niin :D

Lauantai polkaistiin käyntiin ryhmissä ja minun ryhmäni aloitti Elina Jänesniemen treeneillä. Ryhmässämme oli kaksi, joten aikaa treenata riitti. Luksusta! Aiheena oli kepit. Kepeille tuli törkkäisyä jo putkea kohti kepittelyä. Vaikeaa oli kun emme ole tuota treenanneet. Hyvin se siitä sitten lähti kuitenkin sujumaan. Lisäksi toisena vaikeana kohtana meillä oli kolmella hypyllä oleva välistäveto. En mitenkään saanut koordinaatiotani kuriin ja oli ihan mahdoton tehdä se niinkuin Elina halusi. Kotiläksyiksi tuli ne kepit edelleen (tuli viimekin leirillä) ja lisäksi tuo välistäveto harjoitus.


Lauantaille osui lisäksi Jerryn fysiikkatreenit. Siellä sitten "lämmiteltiin", eli tällä kunnolla tehtiin maksimivoima harjoitusta reisille :D Ei vaan. Lämmittelyjen jälkeen koordinaatiorata kelloa vastaan. Juostiin tötsien ympäri, takaperin, varvasloikkia, kuperkeikkaa, parit viivajuoksut ja vielä kuperkeikkaa. Tietenkin kelloa vastaan. Kävi reisien päälle kuten joka kerta ja seuraavina aamuina nämä todellakin tuntuivat.
Lauantai illalle oli sitten vielä yhteistä huvittelu-ohjelmaa ja kivaahan se oli. Väsy vain painoi päälle ja nukahtamista ei tarvinnut houkutella!

Sunnuntai aamu alkoi hotellin aamiaisen jälkeen Vapun luennolla. Mielikuvaharjoittelua, valmistautumista. Kaikkea kivaa siis. Oli jälleen hyvä luento. Siitä pääsimmekin jatkamaan Lempäälän hallille ja vuorossa olikin herkkua. Jari Suomalaisen radallehan kävi kutsu. Vaihteeksi ei ollut kovavauhtinen juoksurata, mikä yllätti minut. Olihan siellä parissa kohtaa kiire että ehti tekemään sokkaria, mutta muutoin oli oikein sopivasti haastava rata. Kovasti siinäkin kämmensimme Blitzin kanssa ja treeniä tuli. Kepit olivat niin häiritsevän huonot, että Jari antoi siitä erikseen kotiläksyjä. Tämähän menee hyvin kun jokainen koutsi tarjoaa samasta esteestä kotiläksyjä!


Jarin treenin jälkeen pääsimme vielä hetkeksi Vapun henkiseen koutsaamiseen. Kovasti yritettiin poistaa niitä mörköjä sieltä ajatuksista. Kyllähän siinä onnistuttiin ja ohjeitakin jakoi miten toimia. Oikein kiva! Tuossa ensimmäisessä videossa minkä laitoin jakoon (eli se Elinan ratapätkä), olikin pieni piikki siihen henkiseen mörköön mitä ei saa päästää ajatuksiin :D

Vielä viimeiseksi sitten sunnuntaille oli tarjolla Juha Oreniuksen rata. Rata taisi olla sitten helpoin meille, kun aivan lopuksi saimme sen nollalla läpi. Alussa kyllä piti veivata muutamia kohtia. Nekin kohdat olivat sellaisia, missä en keskittynyt liikeratoihin ja ohjasin Bliin ihan väärille esteille. Oppia tuli siitäkin ja jatkossa pitää olla tarkka. Tai siis tarkempi. Enhän minä yleensä tuollaisia virheitä tee, mutta kun oli väsy ja jalat kipeät ja ja ja...


Leiri oli hieno, ihmiset siellä edelleen motivoituneita. Mielestäni vain aikataulut olivat liian tehokkaita tai halli liian pieni, kun muita ei tullut paljoa nähtyä. En edes tiedä oliko jotkut leiriläisistä paikalla :D Yhtä leiriä ollaan vaille vielä, sen jälkeen se olikin siinä. Onneksi tuli paljon kotiläksyjä ettei treenaaminen lopu kesken.

Levon jälkeen (lue: kun jalkoihin ei enää satu) täytyykin aloittaa systemaattisesti aiheellisten kohtien treenaaminen. Kisoihinkin ilmoittauduin, eli BATin kisoihin olen menossa parin viikon päästä. Siitä tulikin mieleen, vaihdoin myös seuraa. Seuraavissa kisoissa edustankin BATtia. Ihme että huolivat minut :D
Ei kommentteja: