tiistai 5. toukokuuta 2015

Nollaprosentin nostoa!

Kesän kisat lähestyvät, kuutisen viikkoa ja SM kisat alkavat Oulussa. Siitä jatkuukin kesän koitokset kivan tasaisesti. En malta odottaa :D Asuntoauto on otettu käyttöön ja kisat ovat muuttuneet piknikeiksi. Taas huomaan miten hyvä fiilis vaikuttaa agilityn tekoon!

Nollaprosentti

Tämän hetken kisakunto on melko hyvällä mallilla. Nollia tulee taas mukavasti, vaikka kisaamista ei mitenkään huomattavasti ole lisätty. Tottakai eri tuomareiden erilaisilla rataprofiileilla on myös merkitystä ja nyt viimeisimmissä kisoissa kaikki on sujunut hienosti. Jarin treeneissä tuli käytyä ja siellä keskusteltiin nollaprosentin nostattamisesta. Tästä viisastuneena viimeiset kisat tuottivatkin triplanollan! Minulla on huono tapa löytää vaihtoehtoisia tapoja suorittaa rata: "Tuo näyttää kivalta kohdalta, mitäköhän Blii tekee jos ohjaisinkin sen nurinkurisesti näin!?" Nyt siis tietoisesti olen jättänyt kikkailun pois ja BAM, tripla! Edelliset kisat olivat kuukausi sitten, eli kovin luotettavasti ei nollaprosenttia voi laskea, mutta 8 viimeistä starttia on tuottanut 6 nollaa eli 75% nollia. Tuon kanssa voisin kyllä elää :D Nämä 8 rataa ovat vaikeusasteeltaan olleet normaaleja keskiarvoltaan. Tuossa aikaisemmin oli rypäs kisoja missä oli lähes ainoastaan haastavia ratoja ja niiden nollaprosentti hipoi nollaa :D

Treeni- ja virheanalyysia

Kaksi hyllyä jonka olen nyt tehnyt, ovat olleet melko samankaltaisia. Ensimmäinen oli takaakierto josta oli kiire eteenpäin, eli ns. shelttiohitus kun en merkannut että takaakierron jälkeen kuuluu hypätä juurikin se este.
Toinen hylly tuli taas kiire-kohtaan. Oikea virhe tapahtui paria estetta aiemmin, kun putkesta Blii ampui liian pitkälle ja minun piti jäädä odottamaan ja merkkaamaan estettä. Tästä aiheutui se, että seuraavan hypyn linja meni pitkäksi ja puomi-putki-erottelussa valahdettiin kauemmas putkeen. Tietty olin jo täydessä vauhdissa, kun oli taas kiire.
Aikaisempia virheitä mitkä ovat jääneet mieleen, on ollu A-putki erottelu jossa Blii sujahti putkeen, esteen ohituksia kun en ole merkannut hyppyä ja selkeänä vielä putkelta valahtaminen pitkäksi joka aiheuttaa ongelmaa esteen ohituksille jos lähellä putkea.

Tuossahan nuo asiat tulikin sitten alleviivattua yllä.
  • Kiire
  • En merkannut
  • Putkelta valahtaminen
 Pidänpä nämä mielessä seuraavissa kisoissa ja treeneissä :)

Treeneistä puheenollen, esteosaaminen on ok tasolla. Blitz irtoaa sopivasti ja suht oikeaan suuntaan kun osaan vain näyttää. Keinu vaatii paljon töitä. Puomi on toiminut yllättävän hyvin. Putkilta kääntymiseen minun pitää keksi joku lääke, sillä tietyissä olosuhteissa siitä voi tulla ongelma. Yleisesti ottaen ei. Työn alla on tietty lihaskunnon parantaminen edelleen. Sekä minulle että Bliille kaivataan vielä lisää muskelia pakaroihin ;)

Kisat

Ainiin, Blitz aloitti melko sopivasti juoksut tuossa vapun tienoilla. Ehdin ilmoittautua innoissani Espoon kisoihin kun huomasin että siinähän on töistä vapaata. Noh, onneksi juoksu ei hirmuisen paljon meidän menemiseen vaikuta. Vähän lisäsäätöä tietty siinä tulee, mutta sen verran kokemusta löytyy ettei se vaikuta. Tuomarina Savioja tai Herrala. Hyvänmielen kisat siis ehdottomasti tulossa!

Pidemmälle kun vielä tarkasteltiin, niin kappas, Kotkasta löytyy kisat jossa tuomaroimassa MM-tuomari Italiasta: Sandra Deidda! Kaikki radat tulevat olemaan hänen suunnittelemiaan vaikka jonain päivänä saatta joku toinen tuomaroida. Tuonne. Pakko. Päästä! Hienoa Kotka! Sandran radoilla ollaan oltu aiemminkin.

Karavaani kulkee ja koirat haukkuu. Alle vielä meidän tripla, toinen ikinä, toivottavasti ei viimeinen :D

Ei kommentteja: