tiistai 7. huhtikuuta 2015

Terve taas!

Tässä onkin hetki jo ehtinyt vierähtämään blogin päivittämisestä.

Mitäs meille siis kuuluu?

Meille kuuluu hyvää! Olemme kisanneet syksyn isojen kisojen jälkeen ison rykelmän kisoja ihan loppuvuodesta. Taka-ajatuksena EO-pisteiden kerääminen. Tiedossa oli jo kesän suunnitelmat lähteä Ruotsin ja Norjan agilityviikkojen aikana reissuun asuntoautollamme. Tämän takia EO ei ollut suoranaisesti suunnitelmista. Mieli kuitenkin muuttui marraskuussa ja hirmuinen spurtti kisaamisessa otettiin juuri tässä tarkoituksessa. Kisaaminen tuotti tulosta ja pääsimme pisteissä aina kolmanneksi asti ja agilityliitto vahvisti paikkamme EOn Suomen joukkueessa jokunen hetki sitten. Lentoliput tulikin hommattua ja mökki on varattuna reilu kilometrin päästä kisapaikkaa Saksassa. Hienoa! Odotankin kovasti kesää ja kisojen alkua. Niin agilityviikkoja kuin myös EOta.

Alkuvuotena tuli taas pieni notkahdus, kun selkeät tavoitteet katosivat. Starttimäärät tippuivat ja kisaaminen kadotti hetkellisesti tarkoituksensa. Jotain piti tehdä ja otinkin hieman etäisyyttä kisaamisesta. Tällä hetkellä kisaan yhden viikonlopun kuukaudessa. Aikaisempina vuosina karsinta- ja sm-nollien kerääminen on jatkunut pitkälle keväälle, mutta tällä kertaa nollat tuli EO-kisapisteiden keräämisessä eikä juurikaan kisaamiselle ole tarvetta.

Muissa uutisissa olen aloittanut valmennettava-valmentajasuhteen Jari Suomalaisen kanssa. Olemme tämän vuoden puolella, kerran kuukaudessa, käyneet treenit ja suunnitelleet tulevaa. Tietenkin puuttuen meidän puutteisiin. Juuri tällä hetkellä työn alla on keinun itsenäinen suorittaminen. Blitz on aina ollut herkkä lähtemään keinulta liian aikaisin eikä tämä ole antanut minulle mahdollisuutta eteenpäin irtoamiselle. Vauhdikkaat ja nopeat radat vaativat sen, että keinulta pitää pystyä edetä pidemmälle seuraaviin haasteisiin :) Tavoitteet jotka Jarille kerroin, on päästä uudestaan MM-kisoihin ja siellä päästä mitalleille, eli voittamaan. Mitäpä sitä olla liian nöyrä, vaan tavoitteet sinne niin korkealle kuin on mahdollista! Tietenkin tiedostan että kisoissa voi tapahtua mitä vain ja on hyvinkin mahdollista etten pääse edes karsintojen toiselle päivälle ;) Toinen tavoite olikin nollaprosentin nostaminen sen verran korkealle, että mahdollisuudet olisivat paremmat. Marras-joulukuussa meidän nollaprosenttihan nousikin huimasti 70% paikkeille! Sitten ne lyhyen tähtäimen tavoitteet katosivat ja nollaprosentti romahti normaalille tasolle, eli olisikohan se siinä 30-40% hujakoilla. Tosin mukaan kuuluu treenivetoja ja "kokeilenpa tuohon tällaista" -juttuja jotka yllättäen eivät olekaan onnistuneet :D

Onneksi kesä kolkuttelee ovella ja ulkotreenit ja -kisat odottavat! Tämä tulee helpottamaan meidän työtämme, sillä hallissa pienellä kentällä treenaaminen ei mahdollista pitkien estevälien treenaamista. Pitkät estevälithän olivat se juttu, joka MM kisoissa itselläni pisti silmään ja aiheutti kiirettä. Olenkin tässä harmitellut Suomalaisten tuomareiden minien ratojen ahtaita ja syheröisiä pätkiä. Tämä ei oikein palvele meitä, jos tavoite on pärjätä isoissa kisoissa pitkillä esteväleillä.

Tässä tämänkertainen blogikirjoitukseni tapahtuneesta ja hieman suunnitelmista isommilla linjoilla. Seuraavissa teksteissä pääsen varmastikin kirjoittelemaan tarkemmin nykykunnostamme ja treenaamisesta :)

Tähän vielä viimeiset kisamme. Kaikki kisammehan ovat päivitetty youtube-kanavalleni, joten sinne vain jos kisaamisemme kiinnostaa.Ei kommentteja: