tiistai 9. heinäkuuta 2013

Agirotu 2013

Olipa viikko. Viikko alkoi lomalla, jonka vietimme perheen kanssa leireilemässä. Valitettavasti karvaiset kaverit eivät olleet tervetulleita,  hyvä hetki levolle treeneistä Bliille! Edellisen viikon JAUn kisoissa Blii tuntui hitusen tahmealta hiekkapohjaisella kentällä joten lepo tuli varmastikin tarpeeseen.  Agirotuun olimme ilmoittautuneet perjantain ja lauantain starteille joten edessä oli huikeat viisi starttia!

Agirotu järjestettiin jälleen Teivon raviradalla, nurmipohjalla. Perjantai alkoi mukavasti auringonpaisteessa, mutta illan edetessä kuurosateet pyyhkivät jatkuvasti kisapaikan yli. Onneksi oli viikon vaatteet mukana, joten kuivaa paitaa pystyi vaihtamaan jokaiselle startille. Perjantai alkoi hyppiksellä ja kahdella agilityradalla, viimeisen startin ollessa kansainvälinen kisa. Radat olivat mukavia eikä missään vaiheessa tuntunut että emme olisi niistä voineet selviytyä. Haasteeksi tulikin pitää vauhtia yllä märällä nurmella ja kipeällä polvella. Kaikeksi onneksi pysyin radoilla pystyssä eikä polvikaan mennyt lainkaan huonommaksi.

Pika-analyysit radoista:
  1. Hyppis: Mukava aloitus, mutta jostain syystä rima tuli alas perushypyllä. Tästä lievä "daym" fiilis ja sitten herääminen siihen, että olisi pitänyt spurtata että olisin ehtinyt tekemään työnnön takaakiertoon hypylle. En ehtinyt, eli hyl. Lopussa vielä laiskottelua ja yksi hyppy in-outtina. Keskity mies!
  2. Loput kisat agilityratoja. Tällä radalla ainoaksi virheeksi koitui puomi, jossa "kotona se kyllä osaa" treenattu juttu ei onnistunutkaan. Hätäilin liikaa enkä saattanut Bliitä tarpeeksi, joten puomilta 5vp. Ilmassa myös myöhästyneitä valsseja, ja paljon. 
  3. KV kisasta nolla! Kerrankin nolla ns. isossa kisassa. Olisiko ensimmäinen iso onnistuminen. Tätä lisää meikäläisen itsetunnolle, ettei tarvitse pyöritellä "mutta jos.." ajatuksia. Tämä rata oli lähes täydellinen! Yhdessä kohdassa käännös hieman valahti ja kahdessa kohdassa Blii joutui kysymään ohjausta ja teki pienen suunnanmuutoksen. KV radalta vieläpä voitto ja meidän ensimmäinen caciag!
  4. Tällä radalla alkoi jo tuntumaan jaloissa. Kyseessä lauantain aamuvarhainen startti. Tuntuu siltä että emme ehdi heräämään aikaisiin startteihin. Tai siis minä. Radalta tyhmä kielto kun en vain ehtinyt ajoissa ajoittamaan pakkovalssiani. Myös puomilta kontaktivirhe älyttömän vedätyksen ansiosta. Lisää reeniä puomille, kuten aina :)
  5. Viimeinen startti. Jalat pökkelön tuntuisia lämpätessä, mutta radalla onneksi ei voimattomuus tuntunut. (kahden päivän kävelyt ja seisoskelut näköjään liikaa). Tällä radalla oli kohta, johon en löytänyt mitään hyvää ratkaisua. Kyseessä kolmen esteen takaatyöntö jossa esteet "epäjärjestyksessä". Tietty jos luottaisi koiraan ja juoksisi eteenpäin niinkuin pitäisi, niin olisin ehkä-jos-mutku ehtinyt ;) Loppuun vielä kieltoja kun hyllyn jälkeen aloin löysäilemään juoksemisessa. Parasta oli tässä radassa oikein hieno juoksu-puomi!
Tässä vielä kuvasaastetta kisoista:

Seuraavaksi tehdään vähän töitä kontaktien kanssa ja ehkä vähän niitä takaakiertoja ja välistävetoja.  Karsinnat ovatkin meidän seuraava kisa ja tavoitteena onkin päästä toiselle päivälle, eli päästä juoksemaan kaikki startit. Tällä nollaprosentilla epätodennäköistä, mutta mahdollista :)
Ei kommentteja: