keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Aamutreenit

Tänään vihdoin uskalsin mennä treenaamaan Ojangon hallille viikonlopun rääkin jälkeen. Reidet joutuivat leirityksestä sen verran hapoille, että vasta tänään niihin ei sattunut niin, että pystyi treenaamaan.

Leirityksestä ja fysiikkatreenarin opeista viisaantuneena vedin alkuun opetetun kaltaisen lämmittelyn. Juoksemalla lihakset lämpöisiksi, kyykky-askelilla reidet pumppiin, pers-potkuilla reisiin liikkuvuutta ja jokuset spurtit niin että alkuun pikku-kipitystä ja siitä "räjähtävä" lähtö askeleita pidentäen. Sattuipa kivasti käytettyihin lihaksiin, mutta sen verran sain vertymään että uskalsin sitten mennä juoksemaan oman agi-treenin. Pelkällä koiran lenkittämisellä en olisi pystynyt varmastikaan juoksemaan. Jospa tätä sitten jatkaisi jottei seuraavalla leirillä tulisi jaloille yllätyksenä :D

Ajatuksena tälle päivälle oli puomin juoksukontaktin ottamista, keppejä ja keinua. Näistähän saamme helpoiten niitä pisteitä kerättyä kisoissa! Hallilla oli joku jättänyt radan valmiiksi, oikein numeroituna, joten mehän sitten menimme samoille jäljille testaamaan. Siinä sitten tuli mukavasti pari kohtaa treenattua, kuin itsestään! Kepeille tuli miellyttävä 90 asteen avokulma. Tämä vaatii meillä aika vahvaa törkkäisyä ettei vahingossa mene väärään väliin. Renkaan jälkeen tuli mielenkiintoinen takaaleikkaus-puolivalssi, jotta sain käännettyä hypylle. Puomille tuli kinkkinen n. 70 asteen ylösmeno, mutta tuohan sen osasi rytmittää oikein eikä tippunut toiselle puolelle. Alastulossa sain vedätettyä hieman, silti saaden Blitzin osumaan kontaktille. Niin ja muurille takaakierto ja sokkari. Muistutuksena myös tuli kahden hypyn antama linja, ja siitä oikeaan putkeen kääntäminen. Olipas passeli treeni. Loppuun vielä muutamat puomit, kepit ja tietty se keinu. Keinulta meinaa Blitz vielä karata liian aikaisin, eli sitä pitää vahvistaa myös melko rankasti. Jokusen kerran jälkeen sain aivan mahtavasti otettua sivuttais-irtoamista keinulta! Vähänkö jäi hyvä fiilis! Täytyy jatkossakin haastaa itseään pois mukavuusalueelta.

Viikonloppuna onkin sitten JAU:n ja HSKH:n kisat. Lauantaina agi ja hyppis. Sunnuntaina agi, hyp ja agi. Tavoitteita ei ole asetettu. Salaisena haaveena tietenkin se nolla joltain radalta, tai jopa kaksi peräkkäisiltä. Nyt on tullut sen verran vaativaa treeniä vedettyä, ettei itsevarmuus ole sitä luokkaa että voisi uhoamaan alkaa :D Jospa tekisi sen oman kotiläksyn psyykkarilta, eli "laput silmille" eikä muitten suorituksia lainkaan kuikuilemaan. Katsotaan mitä tuleman pitää!Ei kommentteja: