keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Treenaamattomuus ahdistaa!

Nyt kun on tullut talvi ja kylmä, niin nuo treenini ovat hitusen kärsineet siitä. Välillä on niin kylmä että ei mitään rajaa ja muulloin on niin paljon lunta ettei itsekseen tarvitse harkita asiaa. Siitä se ajatus sitten lähti ja lähdin katselemaan treenivuoroja lämmitetyistä halleista. Tälle illalle olisikin sitten tarkoitus mennä sporttikoirahalliin vähän hyörimään. Tai höyryämään tässä tapauksessa! Huomenna olisi omat RimA treenit, mutta meillä on tietenkin pakkasraja ja täytyy toivoa että pysyisi vähän lämpöisempinä nämä kelit.

Viime lauantaina kävimme kääntymässä Porvoon maneesikisoissa. Olin ilmoittautunut kahdelle startille (agi+hyppis) mutta kisajärjestäjät laittoivat sellaisen aikataulun ettei minun tarvinnut sitten hyppikselle startata. Tuli meinaan kiire töihin jo ilman sitäkin starttia. Tuomarina oli Martti Salonen ja hän oli tehnyt helpon ja samalla haastavan radan. Helppohan se olisi ollut jos koira osaisi mennä itsenäisesti eteeneteen ja kääntyä ilman että ottaa vääriä esteitä :D
Minua jännitti kisoihin mennessä jo se, että emme olleet treenanneet taaskaan ikuisuuksiin, ja itse kisapaikalla nähdessäni uuden alustan, että mitenköhän tuo sillä liikkuu. Kivasti kyllä liikkui heppa-alustalla, eli ei ongelmaa siinä. Itse vain en saanut lämmiteltyä itseäni läheskään siihen pisteeseen kuin olisi pitänyt. Tätä virhettä en halua toistaa! Porvoossa oli kohtuullisen kylmä ulkona, eli se olkoon tekosyy miksi ulkona ei tullut "lämmiteltyä" kuten normaalisti ;-)
Rata oli siis ihan perus ykkösluokkaa, mentiin päästä päähän ja käännyttiin ja silleen. Ongelmia lähinnä tuli siinä, että omat jalkani eivät pysyneet Blitzin mukana ja kielto tuli sitten 14. esteellä. Saattoi jättää kepin viimeisen välin menemättä ja ottamatta puomin alastulo kontaktia mutta nehän on pikkujuttuja ;-) Hyllytyksen sitten teimme keinulla ihan lopussa, kun tuo otti ja ampui kohti kattoa keinusta. Ei pysähtynyt lainkaan enkä sitten, omaa valssiani ihastelemaan jäädessä, kerinnyt pysäyttämään Blitzusta. Otimme ehdottomasti keinun uudestaan ja parin viimeisen hypyn kautta jäähdyttelemään.
Kokonaisuutena ratamme oli siis hyvä! Fiilis oli kehnohko oman suoritukseni puutteista, joista siis syytän puutteellista lämmittelyä + valmistautumista. Tästähän sitä oppii ja ensi kerralla tähän osaankin sitten varautua!Tänään tosiaan on tarkoitus veivata kontakteja ja keinua ja vähän varmaan keppejä. Ehkä jopa pussi voisi olla hyvä ja pitäisiköhän tärppinä kokeilla taas pöytää. Ohjaus ja liikkuminen on kunnossa, kunhan itse olen hereillä joten yksittäisiä esteitä vaihteeksi! Valmistaudun siis lauantain kisoihin tällaisella suunnitelmalla :-P Lauantaina starttaamme Bliin kanssa Turussa ja jopa kahden agilityradan merkeissä! Jee, vapaa viikonloppu pitkään aikaan!

Ei kommentteja: