tiistai 9. marraskuuta 2010

Treeneistä ja kisailuista

Tällä hetkellä käymme kaksissa ohjatuissa treeneissä viikossa. S. Savikon ykkös/kakkosluokan treeneissä ja sitten RimAn treeneissä joissa vetäjinä vaihtelee K. Kurkinen ja L. Vuorela. Mukava kontrasti treeneissä, kun Savikon treeneissä tehdään n. 10 esteen pätkää ja keskitytään johonkin perusohjaustekniikkaan, kun taas RimAn treeneissä ollaan kahdella viime kerralla tehty n.30 esteen pätkää jossa joka kulman takana pystyy käyttää jotain tekniikkaa ansaesteineen.

Kisaurakkakin on mukavasti laitettu käyntiin. Kisapäiviä olemme pitäneet sen yksi per kuukausi, ja kun ykkösten kisoja on lähes poikkeuksetta vain 2 kpl per päivä, niin eipä tässä sitten kauhea tahti ole päällä. Enpä tiedä miten ykkösluokkalainen jaksaisikaan kolmea kisaa päivässä. Meille tuo kaksi on kyllä riittänyt aivan loistavasti!

Nyt kun olemme kisanneet sen kerran kuussa, niin siinä välissä on ollut sopivasti aikaa treenata puutteita kuntoon. Tuossa edellisessä postauksessa olinkin mukavasti laittanut tavoitteita ja niitähän sitten olinkin hionut kuntoonpäin. Eli keppien sisäänmenoa olimme treenanneet, mutta yksissäkään treeneissä se ei ole sujuvasti onnistunut, keinua olimme treenanneet, mutta nopealla keinulla tuo meinaa lähteä juuri ennenkuin keinu osuu maahan. Juoksukontakteja emme ole ehtineet treenata, ja tähän pitää puuttua kohta aikuisten oikeasti! Ratatyöskentely kehittyy kivasti kun tehdään pitkää ja lyhyttä pätkää, mutta kovasti tuo vielä haluaa kääntyä minua kohti ja katselemaan että mitä nyt!

Sunnuntaina olimme kisaamassa HSKH:n kisoissa ja heti aamulla oli jo pientä jännitystä ilmassa! Tuomarina oli Anne Viitanen, jolla on tapana tehdä kohtuullisen haastavia ratoja. Odotuksena oli siis kovaa vääntöä eikä luotto muutamiin esteisiin ollut kovin kova :D Kisapaikalla sitten helpotti kun radat olivat sopivat ykkösluokalle ja pahoja ansakohtia ei ollut. Ainoat huolenaiheet olivat kontaktit, keppien sisäänmeno ja keinun kontaktialueella pysyminen tarpeeksi kauan että keinu ehtii maahan! Pikkujuttuja siis ;-) Hyppiksellä  oli ainoastaan muutama haasteellinen kohta, ja toinen tietenkin keppien sisäänmeno, toisena pussi, jota emme olleet saaneet tähän mennessä tehtyä ilman kieltoa :D Luotto oli siis kova tälläkin radalla ;-)

Agilityradalla Anne sanoi että puomin kontakti oli lähellä, mutta astui selkeästi yhdellä tassulla siihen. Keinulla oli myös omat jännityksen hetket kun käytössä oli hidas puukeinu. Keinun kontaktilla pitäminen kävi tosi jännäksi ja videolta näette mitä siinä kävi :P huhhuh, nollarata joka tapauksessa! Vähän hienoa! En missään nimessä ollut odottanut että nollaa tulisi jo kolmannessa startissa ja koulutuksen tässä vaiheessa... Hyppiksellä oli myös jäätävät hetket. Sitä ei videolta näykään, mutta loppusuoralla oli putki jonka syöttö olikin yllättävän vaikea jos ohjaaja oli myöhässä. Noh, minä olin tietenkin myöhässä, mutta sain vaihdettua omaa liikettäni niin,  että teinkin takaaleikkauksen putkelle ja juoksin u-putken väärää puolta! Totaalinen pelastus ja se onnistui! Putken jälkeen oli rengas ja olin sillä myös rankasti myöhässä, tietenkin, mutta jotenkin Blitz löysi oikean linjan sille ja nollalla maaliin!!! Tuplanolla! Uskomatonta. Noh, kyllä me sitten seuraavissa kisoissa sitten tehdään niinkuin meillä on tapana, eli otetaan niitä vitosia ja hyllyjä ;-) Siitä on meinaan jokunen vuosi kun tuplanolla on näkynyt mun ohjauksen tuloksena.

Tässä nämä radat.

Huh, minä leijun tässä vieläkin noita tuloksia. Oli niin pienestä kiinni että tulos olisi voinut olla jotain ihan muuta! Onneksi torstain treeneissä varmastikin tiputetaan takaisin maanpinnalle 100 esteen radalla ;-)

Kisasuunnitelmat myös pitää tehdä. Eckerön kisat ovat selkeästi mielessä, eli sinne nyt todellakin ollaan menossa. Harkinnassa on myös Turun kisat seuraaviksi kisoiksi. Viikonlopputyöt pitävät huolen siitä että kisoista tulee oikeasti kalliit jos niitä kisaisi paljon :D Ainiin, ja kisat pitää olla jotain muuta kuin hyppis tai Anne Viitasen käsialaa ;-)

Treenit myös vaativat omat suunnitelmansa. Juoksukontaktit, keinu, keppien vahvistus, pussi... Onhan tuossa tekemistä! Talven tulo myös vaikeuttaa kun ei noita treenipaikkoja ihan hirmuisesti ole.
Noh, näillä mennään!

Ei kommentteja: