tiistai 26. lokakuuta 2010

Lomat vietetty

Parin viikon syysloma on nyt vietetty. Kävimme kuntoa kasvattamassa metsälenkeillä lähes päivittäin ja ensimmäisenä viikkona oli aivan mahdottomat vieroitusoireet agilityyn.
Lomista selvittiin, eikä ajatuksia paljoa uhrattu agilityyn. Nyt on aika tehdä suunnitelmia jatkoa ajatellen. Kisakalenteri oli kivasti jo suunniteltu, mutta viikonlopputyöt taas puskee päälle. Onneksi ykkösillä on todella usein päivänavaus kisapäivinä ja todennäköisesti löytyy kisoja joissa ehdin käymään ennen töitä.

Mukavana yllärinä Hannele tuossa tarjosi omia vuorojaan sporttikoirahallilta, Savikon koulutuksesta. Olihan se sitten pakko sinne lähteä ja eilen tuli sitten tehtyä agilityä piiiiitkän tauon jälkeen ;)
Treeniryhmä on tarkoitettu 1-2lk tasoisille ja pätkät olivat sopivat meille. Tauon pitäminen ja hitusen heikohko alkulämmittely takasi sen, että Blii toimi kuin kumipallo. Boing boing ja melkein hyppi seinille kun päästin hihnasta irti :D Lapsi on terve kun noin innostuu! Hitsi että oli kiva nähdä miten tuo niin tykkää agilitysta!

Eka pätkä 1-12 oli sen verran suoraviivaista etten osannut odottaa mitään suurempia haasteita siinä. Oi ja voi kun tuo 4. putki oli sitten täysin musta putki ja kuten kisoissakin, ja tuossa kulmassa putken syöttö, niin eihän tuo sinne sitten mennyt. Piti suoristaa alkuun ja sitten alkoi luistaa. Jopa jo kakkosputkella sain kiellon aikaiseksi kun en ekalla kerralla vienyt tarpeeksi pitkälle *huokaus*. A:lla oli alastulon kanssa tiukka paikka jos vedin liian kovaa itse. Kerran sain myös työnnettyä Bliin kahdeksikon takaakiertoon, mutta sen hokasin itsekin kun jouduin A:n kohdalla väistämään liikaa nelos-putken suuta ja liike vei vähän väärin. Bonuksena vielä oma huitelu kädellä, mistä ilmeisesti olisi hyvä päästä eroon! Mutta mitä jos olisin halunnut vekata just ennen kasia. Uhhuh. Niin ja pussiin ei suostunut menemään. Ihme juttu, ollaan kuitenkin sitä yhdet treenit vedetty ;) Saatiin siis toimimaan sekin sitten loppujen lopuksi.

Kakkospätkä 21-29 oli sitten jo mielenkiintoisempi. Ongelmakohdaksi ennakoin putkea 27. 22-24 hypyt olisi voinut tehdä muutamalla tavalla, mutta halusin etumatkan että ehdin tekemään poispäinkäännöksen putkeen 27 A:n jälkeen. Päädyin siis ottamaan Bliin hypyn 22 ulkokautta ja tekemään poispäinkäännöksen hypyllä 23. Hienosti meni, kun maltoin ohjata kunnolla! On toi vaan pätevä! Yllätyin myös miten kaukaa pääsin lähettämään Bliin putkelle 27. Ei tullut ollenkaan kiirettä seuraavan putken syötölle. Ongelmaksi koitti tällä kertaa rengas. Molemmilla kerroilla hyppäsi kehikon ja renkaan välistä, kun A-pirulainen teki tahattoman vekin Bliin liikerataan. Olisi pitänyt jotenkin yrittää teleportoitua persjättöön ennen rengasta, mutta se jääköön tulevaisuuden harmiksi.
Kivat treenit oli ja samat "vanhat" asiat puskee omassa ohjauksessa edelleen läpi:
  •  Ohjaa rauhallisemmin, älä rynni
  • Älä huido kädellä kuten heittäisit lelua
Onneksi jäi treenattavaa omaan menemiseen!

Nyt meillä on siis ohjatut agi-treenit kahdesti viikossa hetken aikaa, kunnes Seppo kyllästyy meihin ;-) Sen jälkeen onkin RimAn omat treenit ja saattaa olla että omatoimisesti tulee jotain "pikkasen" treenattua :P 

Anna kävi kääntymässä K. Kabain vetämissä treeneissä ja muutamia mielenkiintoisia ohjauskuvoita tarttui hihaan. Täytyy heti käydä testaamassa ja kokeilla josko olisi meille jotain!

Ei kommentteja: