perjantai 9. huhtikuuta 2010

Treeniä pitkästä aikaan

Nooh, ollaan me jotain pientä tehty, mutta periaatteessa voisi sanoa että Blitz oli tuossa pari viikkoa tauolla. Itsehän olin töissä parin viikon putken, eli lenkkiin jäi koirailut.

Nyt ollaan taas into piukalla takaisin treenaamassa. Kesä lähestyy, agirotuun ollaan mietitty sisarus-mölli joukkuetta, Blitz täyttänyt juuri 1v... Hyvältä siis näyttää!

Suurimmat haasteet meillä agilityn mölleily aloittamiseen on nyt kontaktiesteet ja tietenkin kepit. Esteet joita emme ole vielä itsessään treenanneet vielä kunnolla. Perusohjaaminen näyttää sujuvan jo sinnepäin, mitä nyt muutamia sheltti-ohituksia pukkaa.

Tässä lyhennelmä miltä meidän meno näyttää:

  1. Juoksukontakteilla koira etenee nyt kontaktilta seuraavalle esteelle ilman minuun vilkuilua. Seuraava askel on se, että minun ei tarvitsisi juosta mukana vaan voisin lähettää.
  2. Putki on alkanut toimimaan. Ennen taukoa tuli kieltoja putkeen menossa. Nyt Blitz suoritti U-putken. Musta ja pimeä putki oli ekan kerran jännittävä mutta laitoin sen mahdollisimman suoraan että löysi ulos sieltä. Pussia ei olla treenattu.
  3. Estehakuisuus vaiheessa esim hypyillä. Liikkeellä ja ohjauksella pitää edelleen viedä kädestä pitäen esteelle. Jatkossa motivaatio-juoksu-ympyrää itsenäisyyden ja itseluottamuksen lisäämiseksi. Nyt voi tehdä kun putket toimii, aikaisemmin ei.
  4. 2x2 keppejä ei olla tehty, kesä tulee ja kohta lähihiekka parkkis on siinä kunnossa että voin treenata sen heti kuntoon.
  5. Bliitä palkkaan ja kehun edelleen liian miedosti. Tähän panostan.
  6. Rengas ja pöytä pitää opettaa.
Tältä siis tämän hetken tilanne näyttää. Meillä on se puoli vuotta kisaikään ja ei ainakaan vielä näytä lainkaan pahalta!

Ei kommentteja: