torstai 15. huhtikuuta 2010

Vauhtia ja käännöksiä ilman jarruja!

Viime treenien putken sujuminen innoitti minut ottamaan vihdoin käyttöön clean run -lehdessä olleen motivaatio/vauhti-ympyrän!
Tuon ympyrän idea on lyhyesti se, että helppoa rataa tekemällä koira saa itseluottamusta kun tietää minne mennään seuraavaksi jolloin luonnollisesti vauhti lisääntyy. Tätä toistetaan silloin tällöin ja siihen saa lisättyä esim irtoamis-, takaaleikkaus- yms ohjauselementit. Myös helppojen hyppykulmien muuttaminen ja vaikeuttaminen pidempään treenattuna on mahdollista ja toivottavasti helpon radan vauhti pysyy tässä vaikeutetussa vauhtiympyrässä.
Tätä siis aloitin tänään treenaamaan ja jatkossa treenaan sitä alkuun enemmän kunnes päästään vaikeuttamaan ympyrää.
Tuo pätkä on kovin simppeli ja aika rankka jos monta kertaa tulee pyöräytettyä, joten otin tietenkin siihen sitten muunnelman jossa pystyin treenaamaan omaa valssaustani. Arvaahan siinä miten siinä kävi. Blitz meni odotettua kovempaa ja omat jalat olivat todella kankeat ja siitähän sitten seurasi älyttömän monta myöhästynyttä valssia ja kieltotilanteita. Eipä siinä mitään, vika on tiedossa ja sitä korjataan jatkossa. Tämä taisi olla ensimmäinen kerta kun oli nopeaa vauhtia ja käännöksiä tarjolla.

Tässä siis tämän päivän saldo: Bligility #4.

Treenasin tuon perään vielä juoksukontaktia, ja otin siihen sitten puomin alastulolankun alle ja näin saatiin sitten oikeaa puomitreeniä! Onneksi akku pääsi loppumaan kamerasta enkä sitä täällä vielä esittele ;) Laitoin Blitzin kävelemään myös kisapuomin jotta tietää ajastaan mitä tuleman pitää. Hyvältä näyttää, paitsi tuo ohjaajan oma törttöily :D

Ei kommentteja: