tiistai 6. lokakuuta 2009

Treeniä, agility alkakoon?

Tässä on nyt hetki jo treenattu niin isäntää kuin koiriakin agilityyn. Nyt alkoi uusi vaihde elämässä ja aloitin koulutusohjaajakurssin. Mia Laamasen vetämä kurssi ja täytyy sanoa että tämä on paras kurssi jolla olen ollut. Tämä on mukamas pintaraapaisu agilitysta, mutta täällä kerrotaan KAIKKI agilitysta :D

Tietomääräni oikeasti kasvoi (/muistutettiin mieleen) hirmuisesti, kurssilta tarttui myös hihaan yksi kirja jonka ostin sitten samantien. Kirja on Susan Garretin Shaping for success joka kertoo tarinan hyperaktiivisesta koirastansa jonka hän opettaa sheippaamalla hyväksi agilitykoiraksi. Itsehän olen Blitsusta sheipannut minkä kerkiän ja olen muutamia temppuja saanutkin aikaiseksi! Esim peruuttaminen on nyt työnalla. Tämän olisin voinut opettaa jo aikoja sitten, mutta alkusysäyksen ja keinon opettaa pakittaminen tuli tuosta kirjasta <3

Tuolla koulutusohjaaja kurssilla oli sitten käytännön osuus johon sitten Blitsus otettiin mukaan esimerkkikoiraksi. Sunnuntaina Blitsus sitten teki "keppejä". Mä olin niin miettiny päissäni että ei vielä tarvitse alkaa aikoihin edes miettiä esteitä, mutta nyt se sitten tapahtui :D Blitsus aloitti 2 x 2 keppitreenin ja voi mahdoton kun pikkuinen oli pätevä. Ollaanhan me tosiaan sheipattu paljon niin ei ollut vaikea homma, mutta se että Blii teki töitä Annan kanssa 30 ihmisen ympäröimänä, vesisateessa, oudossa paikassa ja Isukki oli vielä yleisön seassa niin VAU! Toi teki oikeasti töitä! Me kyllä jatketaan vielä koti-treenejä paljon, mutta nyt olen jo lähes kokonaan romuttanu ideologiani että esteille menisin vasta paljon myöhemmin. Me aloitellaan nyt pikkuhiljaa, kunhan suunnittelen alkuun että mitä me tehdään!

Tämä on seuraavana ostoslistalla, mutta sillä ei ole vielä kiire kun pentua ei hyppyytetä vielä aikoihin! Nimi oli siis Success with one jump.

Niin joo muutakin asiaa, yläkulmurit ovat kohtuu tiukassa vieläkin. Uudet hampaat ovat suht pitkällä jo, mutta ei vielä puolessa välissä vanhaa niin en vielä stressaa asiaa. Taistellaan ja revitään edelleen!

Ei kommentteja: