tiistai 4. kesäkuuta 2013

Leijuntaa!

Me ei koskaan olla oltu hyviä hyppiksillä. En ole kauheasti analysoinut mikä siinä on. Ehkäpä se, että Blitz on kuitenkin suht sähäkkä etenemään ja kääntymään, toisin kuin minä. Joo tiedän että on pitkät jalat, mutta niistä tuntuu olevan hyötyä vain suoraa edetessä. Massaa kuitenkin on se 100kg mitä ei ihan heti käännellä näillä vipuvarsilla. Hyppikset ovat vieläpä yleensä melko haastavasti tehtyjä, kun pelkästään hypyillä koittavat sitä vaikeutta saada rataan. Niin ja radalta puuttuu kontaktit jossa yleensä pystyy hetkeksi hengähtämään jatkuvalta vääntämiseltä ja kääntämiseltä. Mitä sitten ajattelin tehdä asialle? Ilmeisesti olisi kaksi vaihtoehtoa. Opetan Blitzin etenemään askeleen kauempana minua, jolloin minulle jäisi aikaa tehdä ja reagoida. Toinen olisi se, että väännän lisää voimaa jalkoihin ja ketteryyttä tietenkin lisää. Nooh, sen voin sanoa että kyllä tässä ollaan massaa pienentämässä ja treenaaminenkin laitetaan paremmalle saralle kunhan polvi antaa myöten. Eli nähtävästi näistä minun pitää tehdä se kompromissi ja koittaa löytää meille sopiva tapa tehdä. Hyppiksiin tarvitaan kyllä lisää varmuutta.

Niin mistä tämä alun mäkätys sai alkunsa? No siitä tietenkin että eilen oli 3.6 eli viimeinen päivä jolloin voi ilmoittautua SM kisoihin. Ja meiltä puuttui se yksi nolla. Kahdelle radalle ilmoittauduin Raumalle heti kun Viron reissulla huomasin että ehkäpä olisi kuitenkin ihan jees kisata SM:ssä. Ratoina oli agi ja hyp ja tuomarina Luomala. Tähän kohtaan tulikin jo tuon alkupuheen hiccup. Siellä oli se hyppis joista me ei kauheasti perusteta. Olisin mieluummin ottanut kaksi agi-rataa :D Valinnanvaraa ei tietenkään ollut, viimeistä kisaa kun vietiin! Noh, ollaan me joskus hyppiksiltä nollia saatu joten ei tilanne ollut kauhean paha. Ainoastaan pakkonollan teko edessä :P

Kisapäivästä tulikin sitten melko pitkä. Yhden aikaan päivällä piti lähteä ajelemaan poikien kanssa. Matkaa Raumalle on 3 tuntia suuntaansa. Kisapaikalle päästiin 20min ennen rataantutustumista. Rata oli "ihan jees". En oikein pitänyt alun hyppykuviosta. En oikein löytänyt itseäni miellyttävää ratkaisua siihen. Puomin alastuloon oli laitettu putki häiriköimään meidän juoksukontakteja (otetaan melko usein 5vp tällaisesta kombosta), ja keinulta oli 90 asteen käännös hypylle. Ihan ei ollut sellaista fiilistä että tämä on meidän rata, kun sinne startattiin. Alku saatiin menemään, vaikkakaan ei ihan sujuvalta tuntunut. Puomikin onnistui, tai sitten Luomala ei ehtinyt näkemään. Itsehän en katso/näe mitä puomin alastulossa tapahtuu. Mutta sitten se keinu! Aaargh, karvan liian aikaisin Blii lähti liikkeelle ja näin sivusilmällä että käsi nousi. Great... Se olikin sitten siinä. "Tää on hävitty tää peli"... Koska siellä oli se hyppis enää jäljellä. 5vp ekalta radalta ja tietty ihan kivalla ajalla. Eipä siinä mitään, nollaa tarjottiin!

Hyppikselle koitin sitten nollata itseäni. Rähinämusiikki plugeista ja tiukkaa mietintään ohjauskuvoiden kanssa. Yhteen kohtaan oli löydetty inhottava takaavienti kahden hypyn jälkeen. Jos olisin vienyt linjojen mukaan paremmalta puolelta, olisin jäänyt jalkojeni kanssa todella pahasti hypyn eteen koska halusin olla seuraavalla esteellä edellä seuraavan takaaviennin takia. Ehkäpä pitää ottaa tuo kuvio parempaan käsittelyyn ja vääntää siihen jotain meille sopivaa. Päädyin jo suunnitelmassa työntämään pidempää, mutta meille varmempaa, kautta hypylle. Tää muuten oli Virosta opittu ja sovellettu taktiikka, kun siellä "viiden esteen välistävedosta" ei vain ollut mitään mahiksia päästä sinne minne halusin ja oli pakko ottaa varman päälle. Radalle startatessa kaikki sujuikin hyvin. Kepitkin osattiin tehdä alusta loppuun ja sitten olikin paniikki-kohta edessä. Pääsin todella hyvin edelle ja meinasin jo heittää paremman linjan kautta, mutta viimehetkellä pysyin (lähes) suunnitelmassa ja todella tökerön näköisesti kierrätin ulkokautta hypyn. Kiire siltikin tuli kun jäin katselemaan että woah, se meni sen. Seuraavakin valssi oli melko tökerö. Mutta Blii kiltisti meni esteiden oikeilta puolilta ja muutaman esteen jälkeen loppusuoran kautta maaliin. Oliko se nolla?! Pakkohan siellä joku rima oli tulla alas tai jotain. Kysyinkin jo heti ekalta yleisöltä olevalta että oliko nolla. Kuulemma oli. Jes!
Samalla kuitattiin se kolmas serti ja Blii valioitui Hyppyvalioksi.

Näin jälkikäteenkin mietittynä, olisi ehkä fiksumpaa kerätä ne nollat aikaisemmin, kuin aivan oikeasti viimeisestä kisasta missä mahdollista. Olihan tietty nollaa tarjolla, kun kolmesta viimeisestä kisasta on tullut 5, 5 ja sittän tämä nolla, mutta äääh, ei tää ihan kivaa ollut. Mutta hyvänä puolena oli se, että miettikää mikä "voittaja" fiilis tästä tuli! Sen verran tiukille tämä meni, että oli pakko sitten räpsästä kisakirjasta kuva ja lähettää se kotia että ilmoittautuminen ehdittiin tehdä ajoissa. Kotiin siis päästiin klo 01 seuraavan vuorokauden puolella :D

Tässä vielä radat. Videon on kuvannut 6v Max poikani, ekaa kertaa kuvaajan roolissa ja dramaattinen kameran heilunta sopi erittäin hyvin meikäläisen kisatunnelmiin Raumalta :) Kiitos Rauma ja Luomala, tää oli just hyvä! SM:ssä nähdään! :)
Ei kommentteja: