maanantai 7. tammikuuta 2013

Vuoden 2013 avaus - Eckerö!

Nyt on uusi vuosi ja vanhat kujeet potkaistu käyntiin perinteisillä Ahvenanmaan Eckerön kisoilla! Eckerön kisoissa on aina ollut mahtava tunnelma, sekä pohja on parhaimpia missä olemme kisanneet. Lämmin iso halli jossa on vain kaksi agi-kenttää jättää ylimääräistä tilaa joka puolelle ja lapsilla on tilaa juosta ja temmeltää ilman pelkoa yhteentörmäyksistä ;) Olemme käyneet näissä kisoissa ties miten kauan, mutta nyt näyttää siltä että kisailijamäärät ovat laskemaan päin mantereen lämpimien hallien nousun ansiosta. Tosin tänä vuonna Ruotsalaisia taisi olla ennätysmäärä.

Pelkästään kisaaminen ei ole se mikä on hienoa tällä reissulla! Näissä kisoissa on väkisinkin aikaa jutella ja seurustella muiden agilityihmisten kanssa (jos joku sellaisesta siis tykkää). Jo laivamatkalla saadaan hupia aikaiseksi. Lapset tykkää pallomerestä ja allekirjoittanut lähtee lyömään perinteistä kalja-vedonlyöntiä maailmanmestaria vastaan agilityssä :D Perjantaina kävimme jo ottamassa kisaa paikallisen kylpylän sähköisen ajanoton omaavassa liukumäessä, illalla isolla porukalla syömään niin isoa ja hyvää pitsaa ettei se lautaselle mahtunut! Hotellilla viimeiset vilkaisut telkkarin lastenohjelmiin ja aamulla syömään ilman suurempaa hoppua hotelliaamiaista. Aivan parasta!

Kisoihin tänä vuonna oli saatu tuomareiksi kolmosluokkiin Anne Savioja ja Ruotsalainen Marianne Fernström. Radat olivat jälleen mukavia, vaikkakin Anne on hieman lähtenyt muuttamaan rataprofiilejansa. Nykyään Annen radoilla joutuu jo miettimään ohjauskuvioita eikä voi mennä vanhoilla treeneillä! Mariannen ratoja oli kaksi ja molemmissa oli pieni syherö jonka jälkeen kovaa vauhtia. En tiedä mitä tauko on tehnyt minulle, mutta tällä hetkellä kaikki radat ovat tuntuneet mukavilta ja helpoilta. Olisiko sitä henkistä kasvua tapahtunut tässä pääkopassa tauolla :D Nääh, tuskin ;)

Tässä lauantain kolme rataa Bliin kanssa. Radoilla jatkuu jälleen sama teema, eli joko nollaa tai yhtä pientä virhettä per rata. Ekalla radalla raskas keinu yllätti meidät, tokalla radalla yksi pakkovalssi epäonnistui minun hätiköintiin mutta kolmas rata olikin sitten nollavoittorata. Yeee! Tämä oli vieläpä se rata jossa löimme sen kalja-vedon ;)


Ensimmäisen päivän kolmen kisan jälkeen polveni olikin jo niin rasittunut ettei varmuutta ollut miten toisen päivän kävisi. Rauhallisen aamupalan jälkeen lähdimmekin viimetingassa liikkeelle kisapaikalle ja matkalta tulikin soittoa että rataantutustuminen alkoi NYT! :D Hirmuisella kiireellä kisapaikalle ja kerran saimme Annan kanssa käveltyä radan läpi. Mukavaa taas testata kisahermoja tällä tavalla! Ratahan oli mukava jälleen ja Marianne oli tehnyt pitkän viennin puomilta keppien avokulmaan jossa houkuttimena ja esteenä putki siinä vieressä. Melkein uskallan luvata että Blii teki tämän radan hienoimman keppien sisäänmenon, vaikkakaan makseja en nähnytkään ;) Niinjoo, ja tietenkin epäonnistuin jo toisen esteen jälkeen, eli hylly tältäkin radalta :)


Kisat olivat jälleen parhaimmat aikoihin. Tuloksia tuli nolla ja vitonen, sekä pari pieniä virheitä sisältävää hyllyrataa. Treenattavaa on ja lihaskuntoa on saatava. Ei näytä pahalta ollenkaan, joten tästä on hyvä jatkaa! Juoksukontaktit osuu jotenkuten vaikka niitä ei ole treenattu kuin kerran tässä toissaviikolla, joten tekemistä riittää :)

Ei kommentteja: