lauantai 13. helmikuuta 2010

Bligilitya!

Agility ja BliiBlii eivät vielä ole kohdanneet, joten kyseessä on Bligilitya!Tässä onkin kaksi treeniä ehtinyt menemään ohi päivitysten, joten lisätäänpä vähän tarinaa. Kaksi viikkoa sitten sunnuntaina kävin treenaamassa hitusen 2x2 keppejä, hyppyjä ja putkea. Tietenkin hetsattuja startteja että saadaan vauhtia koneeseen. Treenit meni kivasti, ottaen huomioon että Blitz ei montaa kertaa hyppyestettä ollut nähnyt taikka hypännyt. Kokeilimme tehdä rataakin ja kyllähän siitä saimme hienosti 4 esteen radan aikaiseksi! Voi että kun isäntä oli ylpeänä kun pääsi tekemään agili.... sori, bligilityä :D

Tässä linkki treeneihin. Taisi muuten videon teko viedä mehut ja sen takia blogipäivitys jäi tekemättä :D

Tuosta sitten kului jokunen päivä ja Blitsus pääsi kokeilemaan uimista Aptuksella. Näyttää siltä että tuo on jotenkin omituisesti perinyt Viivin uimatyylin :D Kohdassa 0:41 sec näkyy Blitzin uimataidon näyte!

Noh, ei siinä mitään. Levänneenä sitten kävimme tekemässä tuosta parin päivän jälkeen lisää Bligilitya! Tällä kertaa ei videoa ole tarjolla, mutta ratapiirroksen lisään kunhan joudan. Tällä kertaa kertasimme viime kerralla opittua, eli hypyillä takaakiertoa, sylkkäriä, poispäinkäännöstä. Uutena asiana pakkovalssi ja twist! Putki oli jälleen mukana ja tulipa sitä vähän käyristettyäkin. Kokonaan U:na olleena ei oikein usko ole riittänyt tehdä sitä loppuun, joten tehdään näin pikkuhiljaa notta saadaan kokemusta.

Rata jonka teimme oli jopa 11 estettä pitkä. Aikamoinen harppaus viikon takaisesta videosta. Olipa vielä sellainen rata että Damin kanssa olisi voinut olla jopa haastavaa se tehdä.
Rata siis lähti kahdella hypyllä, jossa olin toisen hypyn kohdalla lähdössä juoksuun. Tästä valssi jottei ammu putkelle ja hyppy, muuri ja jälleen valssi. Tuo muuri oli jotenkin hankala este ja sitä piti varmistaa että teki, eikä ottanut aikaista ohitusta. Siitä sitten putkelle ja kiiruksella putken edessä olevalle hypylle joka tehtiin takaa kierrättämällä ja siitä twistaamalla koira mukaan seuraavalle hypylle. Seuraavalla hypyllä olikin sylikäännös ja takaisinpäin vielä yhdelle esteelle joka nyt tehtiin takaakierrättämällä, mutta poispäin käännöksellä! Muuri vielä loppuun ja siinä meillä olikin hieno rata.
Nyt olin jo todella yllättynyt, että miten me jo näin paljon osataan! Aivan mahtavaa. Nyt jo tuntuu että tehdään agilityä vaikka tietenkin kontaktiesteet puuttuu täysin. Kepit haltuun ja ei muutakuin hyppäriä tekemään :D Nojoo, rengas on tietty opettamatta, kuin myös pussi. Anukin oli sitä mieltä että Blitz oli kuin eri koira kun vertasi kolmen viikon takaiseen! Jeejee, on se mukavaa kun edistystä tapahtuu näinkin nähtävästi.

Nyt sitten pikkuhiljaa juoksukontakteja haltuun ja keinun opettamiseen. Eipä tässä mitään kiireitä ole, mitä nyt 8kk päästä olemme kisaiässä. Nyt tosin tuntuu jo siltä että voisi melkein tehdä hyppistä! On se vaan nopea oppimaan...

Nyt valmistautumaan huomiselle KATin kisaurakalle. Kolme starttia Damin kanssa, tai jos tietenkin kämmennän tokan startin niin sitten luovutan vuoron Annalle ja kiiruhdan töihin. Hitusen tiukalle menee aikataulut jälleen kerran...

Ei kommentteja: