sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Vauhtia ja vähemmän ketterä ohjaaja...

Kesä kun on ohi, niin kisakalenteria on ollut hyvä katsella. Muutamat kisat tässä on ehdittykin jo vetää, mutta treenit ovat kyllä jääneet vielä vaiheeseen. Bliiblii on oppinut tauotellessa hieman irtoamaan, joten haastetta ja nollavarmuuden kärsimistä on huomattu tulevan lisää. Noh, treenaamallahan niistä pääsisi, mutta kuka ottaisi minua niskasta kiinni ja veisi agi-kentille? Kaipa sitä pitää ryhdistäytyä kun ei ne nollat itsestäänkään tule!

Käytiin tuossa viime kuun puolella kokeilemassa Hyvinkään koiraurheilukeskuksessa heidän uutta mattoa. Oli muuten liukas! Ekalla radalla tuntui sutivan niin että yhdellä hypyllä tapahtui liukastus ja riman pudotus. Ok, kyllähän minä käänsin liian tiukasti kaupan päälle. Seuraavat radat meni jo paremmin eikä näyttänyt vaikuttavan tassuihin samallalailla! Hienoa! Kepit näyttää vielä olevan hieman treeniä vailla, mutta paremmat kuin kesällä. Tässä kolme starttia joista tuloksina Hyl-10-5. Puomin vitonen tuli myös, kun pirulainen otti ja ennakoi sen. Oli sama kohta kuin ekalla radalla. Vai olinko se minä joka ennakoin :D Nyt on saldo meidän puomin juoksukontaktilla 5 virhettä 25:stä suoritetusta puomista. Sitä pitää kyllä parantaa. (Saattaa olla 6/27 kun tää blogi oli hieman jäähyllä kiireiden takia)

Eilen käytiin meidän uuden schipperke-pennun kasvatin järjestämällä kasvattitapaamisella. Siellä oli yhdessäoloa, agilityä ja peltojälkeä. Pääsi Blitz myös vähän agiloimaan ja sitten jotain aivan ihmeellistä! Blitz otti ja jäljesti peltojälkeä! Sehän osaa käyttää nenäänsä! Joka muuten on kovin pitkä ja suippo, mutta niiiiin kaunis ;) Tällaisella valmistautumisella olikin sitten hyvä lähteä kokeilemaan syysskabojen kahta starttia. Unohtui meinaan ilmota lauantaille joten pelkkä sunnuntai tuli vain startattua.

Tänään oli kaksi starttia ja tuomareina oli E. Muotka ja Zeljko Gora (CRO). Esalla oli mukava rata missä ei mitään kovin pahaa kohtaa löytynyt. Ok, kepit oli ikävät ja puomilla mietin että miten sen vedän ettei ammu suoraan olevalle esteelle. Onneksi eilisissä treeneissä tuli just treenattua kepeille lähetys poispäin käännöksellä!!! Vähänkö oli pro-fiilis kun tiesin että tää me oikeasti osataan. Tosin senkin tiesin etten keppien jälkeen voinut valssata kun eilen lähti valssin jälkeen tekemään samoja keppejä takaisinpäin :D Mutta mitäs sitten voi käydä kun rataan tutustumisen jälkeen oli fiilis että nyt tulee se kauan odotettu nolla?! Noh siinä käy tietenkin niin että itse kössin ja kaadan kakkos-esteen siivekkeen perseelläni! Kyllä hymyilytti radalla, mutta radan jälkeen vaihtui tutuksi ja turvalliseksi pettymyksen fiilikseksi omaan suoritukseen ;) Hyvänä asiana tässä vitosessa oli se, että pystyin vaihtamaan lennosta kakkos-suunnitelmaan puomilla ja päätin testata kisatilanteessa persjättöä puomin juoksukontaktilla. Tätä ollaan treenattu yhdet treenit ja sain sen toimimaan silloin, joten uskoin että toimii nytkin. Ja niinhän se toimi. Videolta katsottuna siinä tuli vähän kyllä kiire, eli yhtään hitaammin ei olisi ollut varaa mennä. Tuloksena minien nopein suoritus tältä radalta, mutta vitonen.

Toinen rata, jonka Zeljko oli tehnyt, olikin jo kinkkisempi. Puomilta piti palata takasin puomin alle, mutta vieressä oli hyppy jota EI saanut suorittaa. Noh, mehän sitten se otettiin ja hyllytettiin jo siinä. Sen jälkeen rata olikin lähinnä rallattelua. En saanut Bliitä takaakiertoon hypylle, kaarrotti yhden hypyn ohi, meni keppien toiseen väliin, otti lentokeinun jonka me ehdottomasti sitten uusimme. Toinen keinu olikin jo paras keinu aikoihin. Noh, tällaista tällä radalla. Treenattavaa siis edelleen on.

Tässä Syysskabojen kaksi rataa videolta.

Nyt sitten pitää tehdä uusia suunnitelmia. Treenejä pitää jatkaa puomilla, kepeillä ja muutamia takaakierto hommeleita pitää kokeilla, ilman siivekkeiden kaatamisia (!) Lisäksi nollavarmuutta pitää saada. Ei ne nollat kauhean kaukana ole, mutta silti. Noh, seuraavat kisat ovat Helsingin piirinmestaruuskisat (jos muistan ilmota) ja siellä toivottavasti ollaan hieman taitavampia taas. Jos ei muussa niin ainakin peltojäljestyksessä :D


2 kommenttia:

marjo kirjoitti...

Heij, hienoa menoa radoilla. Ihan mielenkiinnosta pakko kysyä, että millä tavoin olet opettanut juoksukontaktit?? Ja uskotko vielä saavasi niihin 100% suoritusvarmuuden? :)

Petri ja Blitz kirjoitti...

Moi!
Menetelmä juoksukontakteissa on suurinpiirtein sama kaikilla, eli klikkerillä oikeaa suoritusta ja alkuun kontakti aivan maassa ja siitä nostaen ylemmäs.
Itse en usko saavani täysin 100% varmuuden kontakteille koskaan Blitsuksella. Kovasti koitan kyllä mutta tällä hetkellä mennään sillä 1 virheellä 5 suorituksessa. Luultavasti koitan opettaa hommat taas alkeista, kunhan meidän nykyinen tauko loppuu :P