maanantai 23. marraskuuta 2009

Koutsi 1 -kurssi takana

Koulutusohjaajakurssi 1:n teoriat takana, nytkö alkaa puhaltaa uudet tuulet?

Paljon asioita tuli jälleen esille, ja se on muuten hauska huomata, miten tulee peilattua ja kuunneltua aivan eri tavalla asioita kun itsellä on tuo kohta 8kk agikoiran alku. Olin meinaan aikas hyvin kuulolla siinä vaiheessa kun puhuttiin esteiden opettamisesta ensimmäistä kertaa, pennun motivoinnista, missä iässä mitäkin... Oikeastaan mä kuulin pelkästään juttuja mitkä oli kuin tarkoitettu minulle. Olinko ilmoittautunut pentukurssille ?)
Tämänhän olen huomannut lukemieni agikirjojen kanssa. Aina sitä tulee tartuttua sellaisiin kohtiin jotka ovat aktuelleja omassa elämässä ja koirankoulutuksessa. Tästähän tuli mieleen että pitääkin lukea tuo shaping kirja uudestaan.

Kävin eilisen kurssin päätöksen kunniaksi kouluttamassa borderterrierejä, ja siihen perään sitten sainkin Blitzin paikalle kokeilemaan taas hyppysiivekkeitä ja putkea. Nyt pitää muuten ottaa vähän takapakkia tuon treenaamisen kanssa, ja palata olkkariin treenaamaan. Selkeä tulevaisuuden ongelma saatta kehittyä jos en siihen nyt puutu. Eli Blitz tulee aina käteeni hakemaan namia. Lähetän putkelle ja voi kun hienosti pikkutyttö tulee ulos putkesta välittömästi kääntyen minua kohti, samoin kuin hypyn kanssa (ilman rimaa vielä monta kuukautta) tämä menee siivekettä nuolien ja tulee luokseni tehden täydellisen lyhyen kierron. Ihan jees jos (ja kun, tulevaisuudessa) haluaa tällaista. Minullepa tämä ei tietenkään kelpaa, vaan haluan että jatkamme rataa eteenpäin eikä aina käännytä takaisin esteeltä...

Tähän ongelmaani on tietenkin helppo ratkaisu. Palkkaaminen eteenpäin. Lelun heittäminen eteenpäin. Namiahan en voi tuolla hallissa heittää, kun nami hukkuu kivituhkan sekaan ja aika menee nenää käyttäen. Otinkin eilen heti käyttöön namitaskun ja testasin kuinka sen käyttö onnistuu. Hyvin näytti ainakin kotioloissa toimivan! Pelkkään leluunhan tuo ei kauheasti syty, koska heitetty lelu "kuolee" aika nopeasti. Pitäisi siis joko ladata lisää arvoa leluille, tai keksiä jotain muuta. Namihan on nyt hetkeksi pois laskuista. Targettia kokeilin, mutta käteen tuleminen on niin vahvana ettei targetille keritty menemään. Pöhkö sininen. Niin ja vauhtia alkaa olemaan mukavasta siihen nähden ettei kahdestaan kauheasti olla juoksenneltu sitten aivan pentupentu aikojen.

Apuva, eihän tässä ole enää kuin 10kk kunnes olemme tarpeeksi vanhoja ykkösluokkaan! Onneksi olen jo päässyt hyvään vauhtiin :D

Ainiin, huomenna mennään Tamaralle, eli fyssarille Blitzin kanssa. Otetaan niin sanottu ensimmäinen nolla kerta nyt heti pohjille. Tulen käyttämään Bliitä paljon fyssarilla, koska meillä on tavoitteet tietenkin asetettu korkealle ja näin ollen lihashuollon tulee olla priimaa, ja kun otetaan fyssaria heti alkuun niin tiedetään mikä on lähtötilanne ja huomataan jos jotain muutoksia tulee. Fyssarilta saan hyvin myös tietoa lihaskunnosta ja mahdollisista jumeista ja tietenkin vinkit ja omat tiedot syvälihasten kasvattamiseen on nuuskittu ;)
Tähän tietenkin edesauttoi siinä ensimmäisessä pentunäyttelyssa saatu arvostelu, jossa sanottiin että olisi hieman ahdas takaata.

Ei kommentteja: